PowerPlay Manager онлајн бејзбол менаџер е бејзбол игра која што е во изработка и која ќе можете да ја играте бесплатно. Ќе имате можност да креирате сопствен бејзбол тим и да го остварите сонот за водење бејзбол тим. Избирањето на вистинските играчи и тактики, како и правилното тренирање на играчите се вистинскиот клуч за успех во оваа игра. Освен тоа ќе бидете одговорни за изградба на Стадион и објекти на клубот, како и водење на финансиите на тимот. Мора да ги совладате сите овие работи за да бидете успешни како и другите менаџери во играта ширум светот.